Sygehus-byggere får egen sundhedsklinik

Det nye sygehus i Gødstrup åbner for de første patienter, som er byggepladsens medarbejdere.

Kranførere, elektrikere, blikkenslagere og andre byggefolk på Det Nye Hospital i Vest i Gødstrup ved Herning kan fra i dag lægge sig på briksen og få behandling lige midt i arbejdstiden.

Der åbner nemlig en sundhedsklinik, hvor bygningsarbejdere kan få behandling for alle typer skavanker.

- Det er alt fra top til tå. Vi ser mange skader omkring ryg og nakke, men også overbelastningsskader i sener og muskler i stort set hele bevægeapparater, fortæller Morten Liebenholt, der er behandler og har erfaring fra Skejby, hvor der er en lignende sundhedsklinik.

Torben Möger Pedersen er administrerende direktør i Pension Danmark, som står bag klinikken. Han forventer flere gevinster af sundhedsklinikken.

- Hvis vi kan få medlemmerne til at opsøge relevant forebyggende behandling tidligt, kan vi undgå lange sygefravær og i værste fald førtidspensionering, siger Torben Möger Pedersen.

Sundhedsklinikken i Gødstrup er den tredje i rækken på en større dansk byggeplads. Den første slog dørene op for et par år siden på byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus, og i sommer åbnede der en i tilknytning til metrobyggeret i København.

  • Print
  • Del artiklen: