Thisted-slagteri fusionerer med tysk gigant

Tican i Thisted bliver en del af tyske Tönnies. Det har 166 andelshavere netop stemt ja til.

166 andelshavere stemte for, og blot en enkelt stemte imod fusionen med Tönnies. (Foto: Tican)

Thisted-slagteriet Tican fusionerer med den tyske slagteri-gigant Tönnies. Det har Ticans andelshavere netop stemt ja til på en ekstraordinær generalforsamling i Hanstholm.

Og det blev ikke bare et ja – det blev et rungende ja. 166 andelshavere stemte for, og blot en enkelt stemte imod. To tredjedele af slagteriets andelshavere var mødt op for at stemme i dag.

Bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen er godt tilfreds med afstemningen. Han mener, at aftalen også er god for medarbejderne på slagteriet i Thisted – de kan nemlig beholde deres job.

- Jeg er rigtig glad. Tönnies har sagt, at de vil udvikle og ikke afvikle. Derfor er arbejdspladserne i Thisted sikrere i dag, end de var før. Der kan også komme flere arbejdspladser i Thisted i fremtiden, siger han.

Tican har det seneste år været i dybe økonomiske vanskeligheder som følge af Ruslands boykot af svinekød fra EU. I løbet af vinteren 2014/2015 blev problemerne så alvorlige, at selskabets ledelse besluttede sig for at indlede fusionsforhandlinger med Danish Crown.

Men de planer blev skrinlagt i november, og med Tönnies-fusionen får Danish Crown endnu hårdere konkurrence i Danmark.

Tönnies har været i Danmark i nogle år, men indtil nu har de kun haft ét slagteri, nemlig svineslagteriet SP Pork i Brørup i Sydjylland.

Tican er ejet af 277 andelshavere og har solide forretningsenheder i både England, Polen, Tyskland og senest Kina.