Viborg skummer ingen fløde på "Flaskepost fra P"

Selvom der er gode penge i at være location for en meget solgt spillefilm, rider Viborg og omegn ikke med på bølgen.

Torsdag har Zentropas filmatisering af succes-krimien "Flaskepost fra P" officiel premiere, men selvom en del af handlingen foregår omkring Viborg, er det ikke til at se. Hverken i filmen eller i Viborg.

Viborg Turistforening har ingen planer om at markedsføre de locations, som indgår i Jussi Adler-Olsens bog. Det gælder blandt andet en række små bodegaer, et kundetoilet i Løvbjerg og hedeområdet i udkanten af Dollerup Bakker.

Det kan også blive vanskeligt at markedsføre netop disse locations, ikke mindst fordi Zentropa har filmet hele "Flaskepost fra P" i og omkring Hamborg. Det er altså nordtyske og ikke midtjyske morænelandskaber, publikum ser på lærredet.

- Der var simpelthen flere penge i det for os i at filme i Hamborg, og derfor har vi gjort det, fortæller direktør for Zentropa Peter Aalbæk-Jensen.

"Flaskepost fra Q" er skrevet på forfatter- og oversættercentret Hald Hovedgård. Og heller ikke her markeres filmpremieren.

- Det eneste, jeg har fortrudt, er, at jeg ikke tog med på værtshus-runde i Viborg den dag, Jussi Adler-Olsen forsøgte at lokke mig med på research, fortæller lederen af Hald Hovedgaard, Peter Q. Rannes.

Jussi Adler-Olsen selv har trukket stikket og arbejder i øjeblikket på sin næste roman om Afdeling Q i sin lejlighed i Barcelona. Så han markerer heller ikke premieren.

  • Print
  • Del artiklen: