Vinterbadefestivaler hitter

Der er musikfestivaler, teaterfestivaler og nu bliver også vinterbadefestivaler mere og mere almindelige.

Det først i løbet af de senere år, at fænomenet "vinterbadefestival" er dukket op herhjemme. (Arkivfoto). (Foto: DR © DR)

I dag springer mange glade vinterbadere i havbadet i Nørre Vorupør i Thy, når der for anden gang holdes vinterbadefestival med flere hundrede deltagere.

I Søndervig kaster de sig for tredje år i træk i bølgerne med en happening nytårsaftensdag.

Og det er en rigtig god trend, synes Hanne Hansen, der er sekretær i paraplyorganisationen Vinterbadeforeninger i Danmark, der har knap 30.000 registrerede medlemmer.

- Det er nogle fantastiske happenings, som bliver lavet - specielt i Jylland, siger Hanne Hansen.

Sidste år hoppede 781 i Vesterhavet den 31. december. Og arrangørerne forventer endnu flere i år. For en sikkerheds skyld har de valgt at begrænse antallet af deltagere til maksimalt 1.200.

- Det gør vi både af hensyn til badesikkerheden, og så for at være sikre på, at vi har champagne og kransekage nok, forklarer destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, Katrine Kock Frandsen, som er medarrangør i Søndervig.

Sidst i januar er der tre-dages vinterbadfestival i Skagen og til februar springer vinterbaderne i Jels Sø.

Det er dog først i løbet af de senere år, at fænomenet "vinterbadefestival" er dukket op herhjemme. Men ifølge sekretær i paraplyorganisationen Vinterbadeforeninger i Danmark, Hanne Hansen er den type arrangementer meget almindelige i landene omkring Østersøen som Polen og de baltiske lande.

- Jeg tror, vinterbaderne har en fest ud af det. Det ser i hvert fald sådan ud, siger Hanne Hansen.