Spådom om at kæmpeskib vil droppe Aarhus

Måske ikke basis for, at Tribel E skibene kommer til Aarhus, står der i analyse fra Seaintel Maritime Analysi.

De helt store skibe kommer måsker ikke til Aarhus (Foto: Peter Carø Therkildsen © DR Fyn)

Aarhus Havn risikerer at miste et af verdens største skibe som kunde.

En analyse fra Seaintel Maritime Analysi spår, at containerskibe i klassen Tribel E, som for nyligt lagde til i Aarhus, i fremtiden vil droppe byen, fordi havnen ikke kan klare så store fragtmængder, som de enorme skibe har med fra Asien.

Havnedirektør- Bjarne Mathiesen tager dog analysen med ro:

- Det er ikke afgørende, om de lige kommer til Aarhus eller ej. Jeg er ikke skuffet. Jeg vil glæde mig, hvergang Tribel E kommer, men jeg vil også glæde mig, hvergang det er et skib af en anden klasse. Bare de kommer og henter de containere, vi skal omsætte her i Aarhus, siger han.

Genovervejer investeringer

Aarhus Havn har ellers besluttet at investere 50 millioner kroner i fornyelse af havnen. Herunder mellem 12-15 mio. kroner til at gøre indsejlingsbassinet dybere for de største skibe. De investeringer vil nu blive taget op til overvejelse, siger Bjarne Mathiesen:

- Vi skal på basis af kontakt til og dialog med rederiet genoverveje, om der er grund til at forberede sig på at modtage Tribel E eller om, det er spildte kroner, siger havnedirektøren.

Mærsk selv ikke har meddelt ændringer i sejlruten af Tribel E.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.