Vi er midt i et vineventyr med æbler, solbær og kirsebær

Frugtvin af god dansk frugt er en kæmpesucces herhjemme og i udlandet.

Med ciderens fremmarch har Danmark en chance for at blive en anerkendt vinproducerende nation.

Sådan lyder det fra to østjyske producenter, som i øjeblikket har kæmpesucces både herhjemme og i udlandet.

Engang var frugtvin noget, der blev lavet af andensorteringsfrugten, mens det bedste blev spist. Det vil Jens Skovgaard Pedersen fra Cold Hand Winery i Randers lave om på.

- Vi skal tage vores æbler, kirsebær og solbær lige så alvorligt, som vinbønderne i Bourgogne har gjort med har deres Pinot Noir-druer i over 1.000 år, siger han.

Kan ikke følge med

Cold Hand Winery åbnede i Randers 2011 og har siden fordoblet produktionen hvert år.

- Det har udviklet sig helt eksplosivt, og vi kan slet ikke følge med efterspørgslen herhjemme. Indenfor de sidste to-tre år har verden fået øje på, at vi laver unik frugtvin herhjemme, og de er klar til at betale prisen, fortæller Jens Skovgaard Pedersen.

Han bakkes op af kollegaen Kristoffer Vangsø fra Horn Cider i Silkeborg, som spår stor fremtid for dansk cider.

- Jeg tror faktisk, vi kan komme på verdenskortet som et vinproducerende land. Vi har fundet den rigtige frugt at producere vin på. Det er et vin-eventyr, siger Kristoffer Vangsø.

  • Print
  • Del artiklen: