Danmarks mest moderne psykiatrisygehus skranter

Selv om det store ny psykiatrisygehus i Slagelse er taget i brug, så er patienterne blevet flyttet på grund af vandskader på byggeriet.

Det spritnye psykiatrisygehus er nu ramt af vandskader, så flere patienter er blevet flyttet. (Foto: Christina Strandsberg Nørgaard © Region Sjælland)

Vandskade i patientstuer, vand i rør, der trækker el mellem bygninger, og vand, der trækker ind gennem drænhuller i murværket.

Det nye, topmoderne psykiatrisygehus i Slagelse døjer med en række vandskader. Sygehuset blev taget i brug i efteråret, men patienterne må altså allerede nu flytte.

Projektchef Henrik Bendix Olsen mener dog ikke, vandskaderne har de store konsekvenser for patienterne:

- Der er noget logistik i det, som selvfølgelig er ret irriterende, men det er ikke sådan, at man ikke kan behandle patienterne eller bruge huset, siger han.

Psykiatrisygehuset har tidligere været ramt af skimmelsvamp i forbindelse med en stor vandskade under byggeriet. Her blev 85 værelser forseglet, og i 27 rum blev der målt for høje værdier af svampesporer.

Men Teknologisk Institut følger vandsituationen på psykiatrisygehuset tæt, forsikrer projektchef Henrik Bendix Olsen:

- Alle steder, hvor vi har set den mindste fugtige plet, har vi gået det igennem og vurderet, hvor meget, der skal gøres. Der er ingen fare for skimmelsvamp i bygningen.

Regionen venter lige nu på, at Syn og Skøn afgør omfanget og prisen på skaderne. Det kan tage flere måneder.