Kommune vil huse flygtninge i ghettoområder

Slagelse Kommune vil søge dispensation, så flygtninge fremover kan tilbydes bolig i ghettoområder.

På Motalavej i Korsør, og i Nordbyen i Slagelse er der ledige lejligheder. Dem ønsker Slagelse Kommune at give til flygtninge.

Billige og ledige boliger i landets ghettoområder kunne blive hjem for nogle af de mange flygtninge, der kommer til landet. Men det må kommunerne ikke.

Loven siger nemlig, at de ikke må placere nytilkomne flygtninge i områder på regeringens ghettoliste.

Det vil Slagelse Kommune nu gøre op med ved at søge om dispensation fra reglerne, så flygtninge fremover kan anvises lejligheder i kommunens to ghettoområder; Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse.

- Det er helt tosset, hvis der står tomme lejligheder i et område, og man så ikke må leje dem ud, siger Thomas Clausen (Ø), næstformand i beskæftigelses- og integrationsudvalget i Slagelse Kommune.

Han forklarer, at Slagelse Kommune i stort omgang har fundet boliger andre steder, men forudser også, at der kan komme flere flygtninge, fordi borgerkrigen i Syrien er jo ikke slut endnu.

- Der er et boligproblem. Det er myndighedernes opgave at finde midlertidige og permanente boliger. Hvis boligselskaberne har tomme lejligheder i de områder, regeringen har bestemt er udsatte, så må regeringen lave om på sin politik, fastslår Thomas Clausen.

Reglen om ikke at tillade flygtninge i boliger i udsatte områder er lavet for at sikre, at boligens placering ikke går ud over integrationen. Det giver Thomas Clausen ikke meget for.

- Man må overveje, hvad man synes er vigtigst. For mig er det at skaffe folk en bolig. Både danskere og udlændinge.

Tidligere har Svendborg forsøgt at indlogere flygtninge i en kommunal ghetto. Her fik kommunen afslag.

Kommuner ikke må huse nytilkomne flygtninge i områder, der står på regeringens ghettoliste. Reglen er lavet for at...

Posted by DR Nyheder on Tuesday, March 29, 2016