Mad er noget, der skal gå hurtigt

Mange bruger mindre og mindre tid på måltiderne. Nu åbner Coop 400 afdelinger for færdigmad.

Den hurtige aftensmad spises mellem de andre gøremål i familien, siger fremtidsforsker. (© Colourbox)

Du kender det sikkert. Du er mandagstræt og stresset og ikke orker at lave mad.

Den lette, hurtige færdigmad er blevet en stor forretning i Danmark. Så stor, at Coop-kæden åbner 400 særlige afdelinger for færdigmad, der måske allerhøjest skal have en tur i mikroovnen, før den er spiseklar. Det skriver Sjællandske.

Koncerndirektør i Coop Gregers Wedell-Wedellsborg siger til Sjællandske, at Coop med Superbrugsen, Irma og Kvicklys nye afdelinger vil have del i de milliarder af kroner, danskerne bruger på færdigmad.

Ifølge lektor i ernæring og sundhed på University College Sjælland Birthe Petersen behøver det ikke at være en dårlig udvikling i forhold til at bikse noget uspiseligt sammen.

- Men man skal kigge på ingredienslisten. Hvis den er meget lang, er der nok ikke så mange naturlige råvarer i maden, siger hun.

Tamira Snell, der er fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning, siger, at det følger en tendens til at spise alene:

- Flere undersøgelser viser, at halvdelen af alle måltider bliver spist alene. Vi spiser i stigende grad ’on the go’, mens vi er på vej til noget andet, eller vi klemmer et måltid ind i mellem andre gøremål.

Måltidet har dermed ændret karakter i forhold til, hvilken rolle det spillede før i tiden, siger Tamira Snell.