Nyt lys over Region Sjællands bestikkelsessag

Revisorer er klar til at fremlægge undersøgelse om, hvorvidt bestikkelsessagen har kostet skattekroner.

Atea Aarhus (© Atea Presse)

I dag går tæppet i næste akt af dramaet om Danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Det sker, når revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers i dag orienterer Region Sjællands forretningsudvalg om revisorernes kulegravning af sagen.

Sagen startede i juni sidste år, da bagmandspolitiet anholdt flere medarbejdere i Region Sjællands IT-afdeling og sigtede dem for bestikkelse.

De skulle angiveligt have modtaget dyre udenlandsrejser som betaling for at have givet ordrer til IT-firmaet Atea. Den sag efterforsker bagmandspolitiet stadig.

Men betød det nære og måske ulovlige samarbejde mellem Region Sjællands medarbejdere og Atea, at skatteborgerne i Region Sjælland kom til at betale overpris for IT-udstyr til flere hundrede millioner kroner?

Det skal orienteringen i dag kaste nyt lys over.

Undersøgelsen skal blandt andet afdække, om medarbejdere i Region Sjælland orienterede Atea om konkurrenternes bud på IT-udstyr, så Atea kunne byde under. Hvis det er sket, er der tale om et klart lovbrud.

Desuden er politikerne i regionens forretningsudvalg interesserede i at få at vide, om nogen i regionens øverste ledelse har svigtet.

Først og fremmest er der kritisk spot på regionens interne revisionsfirma BDO, da de tilsyneladende har sagt god for regnskabet i otte år.

Sagen kort:

  • Bestikkelsessagen startede med en stor politiaktion 9. Juni sidste år.
  • I alt seks personer har været varetægtsfængslet i sagen.
  • To medarbejdere er bortvist fra regionens IT-afdeling.
  • Gennem otte år har Region Sjælland købt IT-udstyr for lidt over 861 millioner kroner, viser en tidligere rapport fra Rambøll.
  • Ifølge rapporten er størstedelen af ordrerne landet hos Atea uden at have været sat i udbud.