Sådan bekæmper du glatte fortove

GUIDE: En saltlage er både mere miljøvenlig og billigere, når dit fortov skal skridsikres.

Blander du en saltlage, så er den mere miljørigtig, billigere og mere effektiv, end hvis du strøer salt på dit fortov (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Det er nemt at falde på numsen, i den her tid, hvor fortov er glatte. Der kan selvfølgelig saltes, men nogle gange er det så koldt, at saltet ikke længere virker.

Derfor er det en god idé at brygge en saltlage i stedet, for den kan nemlig virke helt ned til minus 14 grader, hvor almindelig salt holder op med at virke ved minus seks grader siger Tine Sode, som er fagekspert hos Boligejernes Videnscenter Bolius.

Der er også andre alternativer til salt og saltlage blandt ander CMA-tømidler og svineurin, men det er ikke helt miljøvenligt, siger Tine Sode. Derfor har hun et andet råd:

- Man kan bruge helt almindeligt grus. Det virker godt. Det bruger de i vores nabolande. Man kan også helt banalt holde sit fortov frit for sne og is hele tiden, for så er man fri for at bruge nogle midler, siger hun.

DR.dk har med hjælp fra Bolius lavet en guide til, hvordan du brygger din egen saltlage.

Saltlage: Sådan gør du

  1. Bland 1 del vejsalt med 4 dele lunkent vand.
  2. Rør blandingen godt til saltet er opløst.
  3. Hæld saltlagen i en vandkande med spreder og spred det over fortov. Vand ikke helt ind til hæk og planter, for saltlagen kan skade planter.
  4. Det er mest effektivt at salte, inden sne og frostgrader rammer.
  5. Salt ikke, mens det sner, og spred først saltlagen efter, at du har skrabet sne væk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.