Slagelse Kommune kan komme til at hæfte for misbrug af plejebørn

Det seksuelle misbrug af to tidligere plejebørn i den daværende Skælskør Kommune kan blive Slagelse Kommunes ansvar, hvis kommunen bliver dømt.

Det kan blive Slagelse Kommunes juridiske ansvar, at de to plejebørn, der stod frem i gårdsdagens TV2-dokumentar "Anbragt i Helvede", blev misbrugt af deres plejefar.

Slagelse Kommune anerkender, at de kan komme til at at stå med et juridisk ansvar overfor to tidligere plejebørn, der blev seksuelt misbrugt i den daværende Skælskør Kommune.

Plejebørnene stod frem i gårdsdagens TV 2-dokumentar "Anbragt i Helvede" og fortalte om, hvordan deres plejefar i perioden 1997-2005 udsatte dem for vold, seksuel udnyttelse og psykisk terror.

De to plejebørn, der i dag er voksne, har nu lagt sag an mod Slagelse Kommune, som Skælskør Kommune blev en del af i forbindelse med kommunesammenlægningen.

I Slagelse Kommune anerkender uddannelsesdirektør Vini Lindhardt, at Slagelse Kommune kan risikere at skulle bære ansvaret for, hvad der skete i den hedengangne Skælskør Kommune.

- Med sammenlægningen overtager de nye kommuner og dermed også Slagelse Kommune de forpligtelser, som de gamle kommuner måtte have, forklarer Vini Lindhardt.

- Hvis den gamle Skælskør Kommune eller den gamle Slagelse Kommune ville være blevet dømt til at betale erstatning i den her konkrete sag, så er det også et krav, som den nye Slagelse Kommune hæfter for, slår Vini Lindhardt fast.