Spis pølse med god samvittighed

En pølse med lavt fedtindhold og mange kostfibre skal snige sund mad ind i hotdoggen

En hotdog med fiberpølse kan spises med god - eller bedre - samvittighed (Foto: Trine Warrer Juul)

Fremover kan man måske spise en fransk hotdog med god samvittighed. Teknologisk institut har udviklet en fiberpølse med lavt fedtindhold og tilsat kostfibre.

- Hensigten er at få folk, der normalt ikke vælger at købe sundt til at få et sundere alternativ til det, de normalt spiser, siger seniorkonsulent hos Teknologisk Institut Margit Dall Aaslyng.

Pølsen er de sidste to uger blevet solgt som et forsøg i 7/11 på Hovedbanegården og på Holbæk station. To dage er kunderne blevet stillet spørgsmål til deres oplevelse af fiberpølsen.

Kunde: God med lidt tør

Sebastian Hørsted har købet en fransk hotdog med fiberpølse på stationen i Holbæk.

- Jeg synes den er god, men lidt mere tør i det end den almindelige pølse, siger han.

Hos 7/11 i Holbæk har de oplevet blandede reaktioner fra kunderne.

- Nogen har taget rigtigt godt imod den og sagt yes, nu er der endelig lidt sundhed, og andre har sagt nej, jeg skal bare have den ulækre pølse jeg er vandt til, siger Anette Bengtson. Hun mener dog godt pølsen kunne have en fremtid i deres butik.

- Der er flere og flere, der går op i sundhed og mæthed, så jeg tror godt, fiberpølsen kan have en fremtid hos os.

Hvis evalueringen af fiberpølsen viser en interesse hos kunderne bliver pølsen sat i produktion.