Staten udflytter arbejdspladser: 50 medarbejdere sagde i dag goddag til Slagelse

I dag åbner Arbejdstilsynet et nyt kontor i Slagelse, som en del af udflytningen af næsten 4.000 statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

I Slagelse skal 42 tilsynsførende og 10 administrative medarbejdere fra Arbejdstilsynet nu have base. (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Skriveborde og kontorstole er pakket ud af flyttekasserne, og de sidste strømkabler til computerne og kaffemaskiner er sat i stikkontakterne i Arbejdstilsynets nye lokaler i Slagelse.

En tredjedel af medarbejderne ved Arbejdstilsynets tilsynscenter Øst skulle flyttet fra kontoret på Østerbro i København til et nyt i Slagelse.

Det har de 50 af medarbejdere, som det drejer sig om gjort frivilligt, da flere af dem tidligere pendlede til København fra andre byer på Sjælland, og i dag starter arbejdet i Slagelse.

En af dem er Tine Alling. Hun får nu 80 kilometer kortere på arbejde, så hun er glad for at være flyttet.

- Det vil give mig noget mere fritid og tid til min familie, så det er dejligt, siger hun.

Tine Alling er frivilligt flyttet med til Slagelse (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Indvielsensen og morgenbuffet blev krydret med ministerbesøg af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som holdt en kort tale til indvielsen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) indviede de nye lokaler. (Foto: Mathilde Nordenlund © (c) DR)

Selvom de medarbejdere som flytter med til Slagelse, allerede bor uden for København, så regner han med, at det vil give Slagelse et boost.

- Dybest set, så bliver det her noget som bringer Danmark bedre i balance og sikrer at alle dele af Danmark får flere statslige arbejdspladser, end tilfældet har været før, siger han.

Udflytning af statslige arbejdspladser

  • Arbejdstilsynet har i dag tilsynscentre i København, Hadsten og Kolding. Med udflytningen tilføjes endnu en adresse i Slagelse.
  • Andre steder er udflytningen blevet udskudt på grund af problemer, med at finde bygninger til de mange nye arbejdspladser.
  • Der var oprindeligt afsat 400 millioner i finansloven for 2016 til at dække omkostningerne for udflytningerne af statslige arbejdspladser, men ifølge regeringen ender planerne nærmere med at koste tæt på en milliard kroner.