Topchefen i Region Sjælland fritstillet efter bestikkelsessag

Tilliden til ledelsen i Region Sjælland er væk efter it-skandale.

Region Sjællands administrerende direktør Jens Andersen er fritstillet per 9. marts 2016 på grund af rod med IT-køb. (Foto: FINN JOHN CARLSSON © Scanpix)

Region Sjælland fritstiller nu administrerende direktør Jens Andersen med øjeblikkelig virkning, efter politikerne i Region Sjællands regionsråd har mistet tilliden til regionens øverste ledelse.

- I morges fik jeg et mandat fra alle gruppeformændene i regionsrådet til at kunne indgå en fratrædelsesaftale med vores administrerende direktør Jens Andersen, siger formand for regionsrådet Jens Stenbæk (V) siger til DR Sjælland.

Fritstillingen sker i kølvandet på de seneste dages skarpe kritik af manglen på tilsyn og kontrol med Region Sjællands it-afdeling.

Afdelingen er midtpunkt i den kommende retssag om bestikkelse i forbindelse med en række handler med it-firmaet Atea. Her er en medarbejder sigtet for at have bestukket medarbejdere i regionen til at købe it-udstyr uden at indhente andre tilbud.

Revisionsfirmaet Pricewaterhouse Coopers har på foranledning af regionens forretningsudvalg været igennem en række forhold i sagen.

Det drejede sig blandt andet om at vurdere, om det manglende udbud har betydet, at Region Sjælland har indkøbt for dyrt. Det fandt revisionsfirmaet dog ikke.

PwC afleverede i denne uge den færdige rapport til Region Sjælland, og begrundelsen for fyringen er netop rapporten:

- Den peger på, at der har manglet tilstrækkeligt ledelsesmæssigt fokus. De mangler har desværre medført en brist i tilliden mellem regionsrådet og den administrerende direktør. Det er alene det, der gør, at vi må opsige samarbejdet, siger Jens Stenbæk.

Han vedkender sig, at det i sidste ende er politikerne, der har ansvaret:

- Jo, absolut. Det er os, der har det øverste ansvar. Men vi skal have de rette informationer og det er det, der ikke er sket i den her sag.

Opdateret med citater fra Jens Stenbæk.