Verdens ældste styrkeløfter fik besøg af BBC

Jeg fortsætter, til jeg er 100 år, lyder det blandt andet i indslaget om verdens ældste styrkeløfter, som BBC har besøgt i Rødby.

93-årige Svend Stensgård fra Rødby kan i disse dage opleves i et indslag på BBC - portrætteret som verdens ældste styrkeløfter. (Foto: Maja Normann © BBC)

Takket være internettet er den 93-årige gamle styrkeløfter Svend Stensgård fra Rødby gået hen og blevet noget af en verdens-sensation.

For nyligt har den britiske nyhedsstation BBC været på besøg i Rødby for at lære Svend Stensgaard bedre at kende. Besøget endte i et fire minutter langt indslag på mediets hjemmeside til skue for hele den engelsktalende verden, fortæller TV East.

- Det er konkurrencen i det. Jeg er lidt af et konkurrence-menneske, siger den 93-årige styrkeløfter blandt andet i BBC-indslaget.

Træner fire til seks gange om ugen

For tre år siden svømmede Svend Stensgård i Rødby Svømmehal. Han fik et hjertestop og gik til bunds. Men overlevede. Efter et års tid kom han tilbage igen og løfter i dag 130 kilo.

- Jeg vil ikke sige, at jeg glemmer, at jeg har fået en hjerteoperation, men jeg gør absolut intet for at huske det, siger Svend Stensgaard i BBC-indslaget.

Svend Stensgård træner i dag fire til seks gange om ugen, og han nyder det sammenhold, der er i klubben.

Det er videojournalisten Cameron Robertson, der har portrætteret den stærke pensionist, og interessen stopper ikke ved BBC. Så sent som i går har en sportskanal fra Brasilien forsøgt at få kontakt til den lokale pensionist, oplyser TV East.