Alt for få indvandrere i forsvaret

Det kniber med at få Abdel og Muhammed i uniformerne på kasernerne. Nyt projekt skal skaffe flere indvandrere ind i forsvaret.

Der mangler indvandrere i militærtrøjen. (Foto: Hanne Høier- DR syd)

Når der gives honnør på flyvebaserne og kasernerne rundt om i landet, så er det ofte en bleg hånd der nærmer sig baretten.

For i følge de nyeste tal fra Danmarks Statistik var der 310 ikke-vestlige indvandrere og efterkommere ud af næsten 25.000 ansatte i forsvaret i 2013.

Her tre år efter er tendensen den samme - der er for få indvandrere i forsvaret, siger oberstløjtnant og projektleder i hæren, Anders Olesen.

- Forsvaret skal ikke være en speciel institution. Vi skal afspejle det danske samfund, hvor der også er folk med en anden etnicitet, og det ønsker vi også i forsvaret. Forsvaret skal fremstå mangfoldigt på lige fod med det omkringliggende samfund, siger han.

Ifølge Anders Olesen er tendensen den samme i 2015.

Nyt projekt skal skaffe flere indvandrere

Nu prøver man med en ny strategi at skaffe flere indvandrere ind i forsvaret.

Siden 1. februar i år har Anders Olesen stået i spidsen for et projekt, som blandt andet skal få flere indvandrere ind i forsvaret.

Det handler om, at man skal helt ud til den enkelte.

- Det handler om at komme ud på skoler og reklamere nationalt og lokalt. Arbejdet går vi i gang med nu, så vi kan komme helt ud til den enkelte, siger Anders Olesen.