Grænsebetjente kan varme sig på kaffe i den bidende kulde

Der er kommet en skurvogn op ved grænsen, så betjentene kan holde varmen.

Palle Linné, der leder af politiets udlændingekontrolafdeling, Padborg, har sammen med de øvrige grænsebetjente bidt tænderne sammen i kulden. Heldigvis har de fået en skurvogn op, så de kan holde varmen. (Foto: Gert Eilrich)

Det er koldt for de danske betjente, der udfører grænsekontrol i disse dage. Der er minusgrader, og der er godt gang i blæsten.

Men betjentene har fået en skurvogn ned på grænsen, så de kan gå ind i den og varme sig.

- Vi har fået skurvognen op, og der er varme på den. Så kan betjentene gå ind og få lidt varm kaffe og kage. Så får de varmen igen, siger Palle Linné, leder af politiets udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

En dieselmotor sørger for, at der konstant er varme i de skurvogne, hvor betjentene laver kontrol. Det er 200 betjente, der er med i en turnusordning, som skal sørge for at opretholde den midlertidige grænsekontrol.

Den midlertidige grænsekontrol, der nu har kørt i to dage, er gået godt, siger Palle Linné.

- Trafikken glider, og medarbejderne, både vores egne og dem, der er kommet fra andre dele af landet, tager det hele med højt humør. Jeg synes også, at bilisterne har taget godt imod det, siger Palle Linné.

Palle Linné har ikke det eksakte tal på, hvor mange politiet har tilbageholdt ved den dansk-tyske landegrænse, eller hvor mange, der har søgt asyl i løbet af de to dage.