Kommune hjælper landmænd med at skaffe EU-penge

Varde Kommune hjælper lokale landmænd til at skaffe midler fra EU-pulje til ombygninger.

Varde Kommune hjælper de lokale landmænd med at søge fondsmidler til modernisering af staldbygninger. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Det kan være tiltrængt, men også dyrt at modernisere en landbrugsbygning. Derfor giver det rigtig god mening at forsøge at hente penge i EU, og det ved de i Varde Kommune.

Sidste år modtog 30 landmænd fra Varde Kommune op mod 10 millioner kroner fra en EU-pulje, som NaturErhvervsstyrelsen administrerer, til modernisering af staldbygninger.

De har haft stor betydning, siger Preben Friis Hauge (V), der er formand for Udvalget for Plan og Teknik:

- Hver femte person i arbejdsstyrken i Varde Kommune arbejder i relation til landbruget. Der er mange håndværkere, der er afhængige af, at de kan få kunder i landbruget, siger han.

For at komme i betragtning til midlerne er det en god idé at komme i gang med processen i god tid. For chancerne for at få tildelt penge stiger, hvis man har styr på papirarbejdet. Så i Varde giver de landmændene en hånd, fortæller Preben Friis Hauge.

- Hvis man vil være sikker på at få sin miljøgodkendelse og byggetilladelse igennem, er der nogle tidsfrister, man skal overholde. Så lægger vi os i selen for at sikre os, at pengene kommer fra NaturErhvervsstyrelsen, siger Preben Friis Hauge.

I 2016 er EU-puljen på 372 millioner kroner.