Mindre vægt på socialrådgivernes skuldre i Sønderborg

Efter et påbud fra Arbejdstilsynet har familieafdelingen i Sønderborg rettet op.

Sønderborg Kommunes familieafdeling var en af de 16, der i sommer modtog et påbud fra Arbejdstilsynet, fordi medarbejderne var pressede. (Arkivfoto) (© DR)

Da Arbejdstilsynet sidste sommer besøgte børne- og familieafdelingen i Sønderborg Kommune, så de et arbejdsmiljø, der var tynget af bunker af sager og stressede sagsbehandlere.

Siden da har kommunen postet seks millioner kroner ekstra i afdelingen, og det har virket. Det viser en undersøgelse, som en ekstern arbejdsmiljørådgiver lavede i december.

- Medarbejderne tilkendegiver, at der er kommet mere rød tråd i arbejdet, siger direktør i Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune Carsten Lund.

- Den enkelte socialrådgiver har færre sager, og vi har ramt målskiven med 30 sager per socialrådgiver, hvor socialrådgiverforeningens anbefaling hedder 25-35, siger han.

Kommunen har brugt de seks millioner kroner på at hyre flere socialrådgivere og et eksternt socialrådgiverfirma, samt samle alle medarbejderne, så de nu sidder på samme adresse i kommunen. Det har dog ikke været en let proces.

Medarbejderne har haft svært ved at få lukket sagerne helt, fortæller Carsten Lund:

- Det har været stressende for medarbejderne, men den socialfaglige indsats har været i orden. Men vi kunne ikke følge med i at få lavet indberetningerne færdigt, siger han.

Også i Esbjerg fik kommunens familieafdeling sidste år en løftet pegefinger fra Arbejdstilsynet.