Regionsformand: Nye Bios-problemer er utilfredsstillende

Der er igen problemer med at få vagterne til at gå op hos ambulanceselskabet Bios. Ikke godt nok, siger Stephanie Lose (V).

Ambulanceselskabet Bios, der kører i det meste af Region Syddanmark, har stadig svært ved at få enderne til at nå sammen når det handler om vagtplanen. (© dr)

Ambulanceselskabet Bios, der kører i store dele af Region Syddanmark, har stadig svært ved at få vagtplanen til at gå op, og selskabet må indstille sig på bøder.

Det skiver Fyens Stiftstidende i dag.

I en sms, DR er i besiddelse af, skriver en driftsvagt i ambulanceselskabet til firmaets reddere torsdag aften:

- Jeg ved, at mange af jer er trætte og brugte, men jeg er nødt til, på mine grædende knæ, at bede om hjælp.

Af sms-beskeden fremgår det, at Bios efterlyste mandskab til 12 ambulancer i Odense, Svendborg, Sønderborg og Esbjerg mandag.

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), er ikke tilfreds med situationen hos Bios.

- Det er utilfredsstillende og skuffende, at Bios har haft væsentlig udfordringer her i januar efter nogle stabile måneder. Jeg forventer, at de får bedre styr på driften, siger Stephanie Lose til DR.

En helt ny opgørelse viser, at der flere dage i januar har manglet helt op til fire ambulancer, og responstiden er steget. Regionsrådsformanden siger, at ambulanceselskabet får bøder, hvis man ikke lever op til sine aftaler.

- Hvis man ikke leverer det, man skal som ambulanceselskab i driftsfasen, så vil der jo falde en bod, og det vil der også i Bios' tilfælde, forklarer hun.

Ledelsen i Bios har ikke reageret på DRs henvendelse.