Sømand er fundet druknet på skib ud for Esbjerg

En filippinsk sømand er omkommet ombord på et hollandsk skib ud for Esbjerg.

Da skibet havde lagt til i Esbjerg Havn, gik dykkere om bord på fartøjet, en sandsuger, og fandt liget af sømanden i en af skibets ballasttanke. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

En filippinsk sømand omkom fredag aften om bord på et hollandsk skib, mens det befandt sig i internationalt farvand ud for den danske vestkyst.

Manden menes at være faldet ned i en ballasttank på skibet og derefter druknet.

Skibet lagde efterfølgende til kaj i Esbjerg Havn, hvor besætningsmedlemmerne i løbet af lørdagen skal afhøres af både danske og hollandske myndigheder.

Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen, fortæller, at den omkomne sømand arbejdede i lastrummet, og da de andre besætningsmedlemmer ikke kunne finde ham, tog de kontakt til de danske myndigheder.

-Da skibet kom til Esbjerg Havn gik politi, myndigheder og et dykkerhold ombord. Det lykkedes at finde den omkomne sømand i en af skibets vandfyldte tanke. Han blev derefter bjærget og blev bragt til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, siger Ivan Gohr Jensen.

Ulykken skal undersøges nærmere

De vandfyldte tanke på et skib har til formål at afbalancere og stabilisere et skib.

Vagtchefen fortæller, at der nu i løbet af dagen skal foretages undersøgelser.

- Vi skal have fundet ud af, hvad der er sket. Nu er det sådan at det er et hollandsk skib, så de hollandske myndigheder er også interesseret i at komme herop og få ulykken nærmere undersøgt, siger Ivan Gohr Jensen.