Strudsebøffer, nej tak! Strudse er på markant tilbagetog i Danmark

Bestanden af den store fugl er kraftigt reduceret. Forbrugerne vil ikke spise den, oplever landmand.

Hans Dreyer med en af de tre strudse, han har tilbage. Da efterspørgslen var størst på strudsebøffer, havde han 300 strudse. (Foto: Julie Bender Thomsen - DR Syd)

Det går knap så flyvende for de danske besætninger, der har strudse.

Faktisk er der næsten ikke nogen tilbage.

Omkring årtusindskiftet var der cirka 300 landmænd, der havde strudse til at gå på marken, i dag er der seks tilbage.

En af dem er Hans Dreyer fra Kruså. Han holder stadig meget af de store fugle, men det gør forbrugerne tilsyneladende ikke, når de er vakuumpakket og ligger i butikkernes kølediske.

- Det er et fantastisk produkt, men det er, som om at folk i højere grad tager, hvad de plejer, oplever han.

Dengang strudseproduktionen toppede, og der blev langet mange strudsebøffer over disken hos slagteren, havde Hans Dreyer 300 af slagsen.

I dag er han nede på tre. Førhen solgte han kødet fra strudsene, men i dag bruger han kun fedtet fra dem, som han laver til creme.

Derudover fungerer de langhalsede fugle primært som attraktion for dem, der vil besøge hans gårdbutik i Kruså.

Spørger man Hans Dreyer, om han savner den tid, hvor gården vrimlede med strudse, lyder svaret:

- Man kan godt mangle dem lidt, især småkyllingerne de lignede små pindsvin. De var rigtig søde, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.