Udflytning: NaturErhvervsstyrelsen slår de første stillinger op

De første 30 stillinger kan nu søges hos NaturErhvervsstyrelsen i Augustenborg.

1. maj er de første sagsbehandlere klar til at begynde arbejdet hos NaturErhvervsstyrelsen på Augustenborg Slot. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Var det noget at blive sagsbehandler hos NaturErhvervsstyrelsen, der flytter til Augustenborg? Så er det nu, der skal søges, for i dag er de første stillinger blevet slået op.

1. maj skal der sidde op mod 60 medarbejdere klar til at behandle landmændenes ansøgninger til landbrugsstøtte i NaturErhvervsstyrelsens nye afdeling i Augustborg. Det fortæller miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Vi slår de første 30 stillinger op i dag. Jeg er ikke i tvivl om, at der vil være mange kompetente mennesker, der søger stillingerne, og de vil stå klar til at behandle landmændenes ansøgninger fra dag ét, siger ministeren.

En departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet har i en mail til en anden departementschef skrevet, at udflytningen med stor sikkerhed vil føre til forsinkelser i sagsbehandlingen. Men ifølge Eva Kjer Hansen sker udflytningen på den mest gnidningsfri måde muligt.

- Arbejdet går i gang nu, så vi kan minimere forsinkelserne. Det vil være en løbende udflytning, hvor vi tager hensyn til de arbejdsopgaver, der er i løbet af året. For vi ved, hvor afhængige erhvervet er af støttekronerne, siger Eva Kjer Hansen.

Der flytter i alt 392 arbejdspladser til Augustenborg, og der vil blive slået stillinger op ad flere omgange.

Udflytning af arbejdspladser

  • Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet.
  • Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen.
  • Ifølge tal fra Moderniseringsstyrelsen er der i alt 184.886 statslige arbejdspladser i Danmark.
  • Regeringen vil bruge 400 millioner kroner på udflytningen.