V- borgmester: Løkke skulle have udskrevet valg

Fanøs V-borgmester mener, at Løkke burde have trykket på valgknappen.

Venstre-borgmester på Fanø mener, at Lars Løkke Rasmussen skulle have udskrevet valg, efter at konflikten mellem Venstre og De Konservative voksede sig stor. (Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Det er ærgerligt, at Eva Kjer Hansen har måttet trække sig. Og besynderligt, at De Konservative kan stemme for den omdiskuterede landbrugspakke og samtidig kræve ministeren på området fyret.

Det er uden historisk sidestykke, mener Venstre-borgmester i Fanø Kommune, Erik Nørreby, der hellere så, at Lars Løkke Rasmussen havde trykket på valg-knappen i det øjeblik, krisen mellem Venstre og De Konservative brød ud i lys lue.

- I den forbindelse skulle Lars Løkke Rasmussen have benyttet sig af muligheden for at udskrive et folketingsvalg, mener Erik Nørreby.

Erik Nørreby har svært ved at se, hvordan det gode samarbejde i blå blok kan fortsætte nu.

- Det er ikke befordrende for det borgerlige samarbejde, at et parti (De Konservative red.) opfører sig på den måde, siger han.

Og derfor var der ikke andet at gøre for Lars Løkke Rasmussen, at han skulle have udskrevet valg med det samme, mener Erik Nørreby.

- Hvis det her er måden, samarbejdet skal fungere på, er det jo kun et spørgsmål om tid, før man igen står i en situation, hvor man ikke kan komme videre, forklarer Erik Nørreby.