Tema Krigen i Syrien

Aleppo: Der meldes stadig om bombardementer

Russisk melding får FN's udsending i Syrien til at sige, at tiden er inde til at genoptage fredsforhandlingerne.

FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, hæfter sig ved, at Rusland ikke har oplyst, hvor længe bombardementerne indstilles. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, meddelte i aftes, at den syriske regeringshær har indstillet kampene i den østlige del af Aleppo, så nødlidende civile kan komme ud af byen.

Men flere medier og det amerikanske udenrigsministerium tvivler på, at udtalelserne stemmer overens med virkeligheden.

Både journalister fra Reuters og BBC, som befinder sig i Aleppo, rapporterer, at man stadig kunne hører bombardementer, og USA oplyser, at man ikke har set nogen bekræftelse på udtalelsen.

Flere tusinde civile er fanget i kampene mellem regeringshæren og oprørsstyrkerne i Aleppo.

Den russiske melding har fået FN's udsending for Syrien, Staffan de Mistura, til at sige, at tiden er inde til at genoptage fredsforhandlingerne.

Han hæftede sig på et møde i FN's Sikkerhedsråd ved, at Rusland ikke har oplyst, hvor lang våbenhvilen bliver.

Ruslands FN-ambassadør, Vitalij Tjurkin, giver samtidig udtryk for, at han håber på, at en ny runde af samtaler kan begynde, inden FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, træder tilbage ved årsskiftet.

Den seneste runde af FN-ledede fredsforhandlinger endte i april uden resultat.

Rusland begyndte i 2015 med luftangreb at støtte Assads styrker, mens USA i flere år har støttet de oprørsgrupper, som kæmper mod regimet.

/ritzau/