Tema Krigen i Syrien

Aleppo: Oprørere beskyldes for drab på civile

Syriens militær, FN og Amnesty International beskylder oprørere for ikke at tage hensyn til civile.

Civile forlader den sydvestlige del af den syriske by Aleppo, som oprørere forsøger at vinde fra Syriens militær. Fra flere sider beskyldes oprørsgrupperne for at dræbe civile. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)

Syriens militær siger, at Nusra Fronten og 'andre terrorgrupper' med bombardementer i Aleppo i de seneste tre døgn har dræbt 84 mennesker, hvoraf de fleste var kvinder og børn.

FN og Amnesty International anklager samtidig syriske oprørere for at vise 'en chokerende mangel på respekt for civilbefolkningen i de regeringskontrollerede dele af Aleppo'.

Nusra Fronten, som har brudt en alliance med al-Qaeda og har ændret navn til Jabhat Fateh al-Sham, er en af de vigtigste oprørsgrupper, som deltager i en offensiv mod det regeringskontrollerede vestlige Aleppo.

Oprørerne kalder beskyldningerne for "en løgn".

I en erklæring i går sagde den syriske hærs øverste ledelse, at oprørere har beskudt skoler og civile, brugt giftgas, affyret Grad raketter og påsat 48 brande.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) siger, at 48 civile mennesker er dræbt, siden oprørernes offensiv begyndte.

17 børn er blandt de dræbte.

Ifølge Sohr er 72 oprørere og 61 soldater fra regeringsstyrkerne og deres allierede dræbt under kampene i Aleppo de seneste tre dage.

/ritzau/