Tema Krigen i Syrien

Aleppo: Seks civile dræbt i luftangreb før våbenhvile

Ved solnedgang i dag træder våbenhvilen i Syrien i kraft. Lige inden har seks civile mistet livet i Aleppo.

En syrisk mand bærer sin cykel over murbrokker efter gårsdagens bombardementer af Aleppo. (Foto: AMEER ALHALBI © Scanpix)

Et døgn før en meget omtalt våbenhvile i Syrien træder i kraft, er mindst seks civile blevet dræbt i et luftangreb i byen Aleppo. Våbenhvilen skal begynde ved solnedgang i dag.

Yderligere 30 er blevet såret i regeringsstyrkernes luftangreb mod områder i det nordlige Syrien, der er kontrolleret af oprørere, oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder (SOHR) til AFP.

Lørdag blev mindst 62 personer ifølge SOHR dræbt under angreb i byen Idlib. Der var 13 børn blandt de dræbte.

Våbenhvilen er forhandlet på plads af USA og Rusland, men det er endnu uvist, om en række oprørsgrupper vil være med.

Den islamistiske gruppe Ahrar al-Sham, tidligere Nusrafronten, har som den eneste taget stilling. Gruppen har afvist, at den vil være en del af våbenhvilen, som den mener, vil styrke Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Iran, en af det syriske regimes vigtigste allierede, har budt våbenhvilen velkommen, og både Bashar al-Assad og den libanesiske Hizbollah-milits, som er på Assads side, håber på pause i krigsførelsen.

Aftalen indeholder en aftale om uhindret humanitær adgang til de belejrede områder i Syrien, og de stridende parter skal trække sig tilbage fra den strategisk vigtige vej Castello Road i Aleppo, så der kan oprettes en demilitariseret zone.

/ritzau/