Ambassadør har nu talt med al-Khawaja

Den danske ambassadør har nu haft lejlighed til at mødes med Abdulhadi al-Khawaja på militærhospitalet.

Demonstration i Bahrain. Demonstranterne kræver at Abdulhadi al-Khawaja bliver løsladt. (Foto: HAMAD I MOHAMMED)

Den danske ambassadør Christian Kønigsfeldt har her til eftermiddag haft lejlighed til at tale med den fængslede danske statsborger al-Khawaja, som stærkt afkræftet er indlagt på et militærhospital i Bahrain.

Chefen for Borgerservice i det danske Udenrigsministerium, Ole Mikkelsen, har talt med ambassadøren om besøget hos al-Khawaja.

- Han fortæller, at situationen er uændret i forhold til i går. Abdulhadi al-Khawaja får intravenøs behandling og han er stadigvæk alvorligt svækket. Han er ved bevidsthed, oplyser han.

Indsatsen fortsætter

Al-Khawaja har sultestrejket i 59 døgn i protest mod den dom på livsvarigt fængsel, han har fået for sine fredelige demonstrationer mod landets enevældige styre.

Udenrigsministeriet arbejder fortsat på, at få al-Khawaja løsladt.

- Det foregår på flere planer. Der er det der sker i Bahrain, hvor vores ambassadør arbejder meget hårdt for at få en løsning bragt i stand, men der er også forskellige andre kontakter. Blandt andet fra vores udenrigsminister, som har været i spidsen for den diplomatiske kampagne.

- Det er noget, der fortsætter i påskedagene, og vi håber, at det giver resultat. Vi har stadigvæk en dialog med myndighederne, og det giver os håb om, at det er muligt at finde en løsning, siger Ole Mikkelsen.