Tema Flygtninge i Europa

Flygtninge og migranter, der ankommer til de græske øer efter søndag, vil blive sendt til Tyrkiet.

EU har - i det mest positive scenarie - løst Europas problem med at modtage flygtninge. Men det ændrer ikke på, at der stadig er flygtninge, som har brug for hjælp.

Sådan lyder opsangen fra Dansk Flygtningehjælp, efter at EU har indgået en aftale med Tyrkiet.

- Vi skal huske, at vi stadig har mange flygtninge, som har brug for beskyttelse. Og der kommer flere af dem, siger generalsekretær Andreas Kamm.

Flygtninge i Europa

Omkring 1 million flygtninge og migranter er ankommet til Europa over Middelhavet i 2015. Mange fra Syrien, der er plaget af krig. Det udfordrer Europas grænser og stater. Også Danmark. Vi samler her historier om emnet.

Gå til tema

Efter søndag vil alle flygtninge og migranter, der ankommer til de græske øer, blive sendt tilbage til Tyrkiet. For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genhuse vedkommende i EU.

Andreas Kamm tvivler dog på, at aftalen vil fungere i praksis. Dels mener han ikke, at Grækenland inden søndag kan få kapacitet til at håndtere de mange flygtninge, dels er der tvivl om, hvordan de skal tvinges til at tage tilbage, hvis de ikke vil.

Desuden forventer han, at menneskesmuglerne vil finde nye, potentielt farligere, ruter.

- Jeg er sikker på, at vi fortsat vil have en udfordring i Europa. Det stiller krav til vores fællesskab. Vi er 500 millioner mennesker i EU. Hvordan kan en million flygtninge vælte hele skakspillet? spørger han.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube