Tema Valg i USA 2016

Bernie Sanders trods nederlag: Vi har vinden i ryggen

Det er lykkedes Bernie Sanders at indhente en stor del af Hillary Clintons føring. Nu venter "Super Tuesday".

Clinton vandt en snæver sejr over Sanders i Iowa, mens Vermont-senatoren vandt stort i New Hampshire. (Foto: Ethan Miller © Scanpix)

Bernie Sanders dvæler ikke ved, at hans rival, Hillary Clinton, vandt flest stemmer ved lørdagens vælgermøder i delstaten Nevada.

Den 74-årige senator fra Vermont påpeger i en tv-transmitteret tale, at han har lukket dele af hullet til Clinton, som oprindeligt var spået en storsejr i Nevada, men må nøjes med at vinde med omkring fem procentpoint.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes kandidat Donald Trump her.

Gå til tema

- Vi har vinden i ryggen, når vi bevæger os mod "Super Tuesday", siger Sanders.

Han henviser til tirsdag 1. marts, hvor adskillige delstater - blandt andet Texas og Georgia - skal pege på, hvem de ønsker som præsidentkandidat hos de to partier.

Sanders står særligt stærkt blandt unge vælgere. Det har ifølge CNN også været tilfældet i Nevada, hvor han desuden også har tiltrukket mange stemmer hos latinoer ifølge det amerikanske medie.

Blandt sorte vælgere og kvinder står Clinton dog fortsat en hel del stærkere end Sanders.

Clinton vandt en snæver sejr over Sanders i Iowa, mens Vermont-senatoren vandt stort i New Hampshire, der var stoppet inden Nevada.

Sagen kort

  • Med over 90 procent af stemmerne talt op står Clinton til 52,6 procents opbakning. Sanders ser ud til at få 47,3 procent af stemmerne.
  • Nevada er den tredje delstat, hvor de demokratiske vælgere peger på, hvem de ønsker som partiets bud på en afløser for Barack Obama i Det Hvide Hus.
  • Clinton tog først en smal sejr i Iowa, mens Bernie Sanders vandt stort i New Hampshire.

/ritzau/AFP

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube