Tema Krigen i Syrien

To bilbomber dræber 46 i den syriske by Homs

Mindst 100 blev såret ved bombemassakre i storby, hvor mange biler blev sat i brand af voldsomme eksplosioner.

Angrebet skete i Homs centrale Zahra distrikt (Foto: STRINGER © Scanpix)

Mindst 46 mennesker meldes søndag dræbt af to bilbomber i Homs i et af de dødeligste angreb i den syriske storby under den fem år lange borgerkrig, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium For Menneskerettigheder til Reuters.

Mindst 100 blev såret ved bombemassakre i storbyens centrale Zahra distrikt, hvor mange biler blev sat i brand af de voldsomme eksplosioner.

Tv-optagelser fra syrisk tv viser forkullede lig liggende mellem murbrokker og ødelagte forretninger i et stort område. Sårede gik bedøvede rundt i kaosset

Et bombeangreb, som Islamisk Stat sidste måned stod bag i Homs, dræbte mindst 24 mennesker. Angrebene sker på et tidspunkt, hvor regeringsstyrker har tilbageerobret områder ved storbyen Aleppo.

Rami Abdulrahman - lederen af Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der indhenter oplysninger fra netværk mange forskellige steder i landet - siger, at angrebet var det dødeligste i Homs siden 2011.

Bombeeksplosionerne skete få timer efter, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, erklærer sig klar til en våbenhvile - på én betingelse.

Assad siger, at lande uden for Syrien skal stoppe deres støtte til "terroristerne". Det gælder særligt nabolandet Tyrkiet.

FN's forsøg på at mægle mellem Assad-styret og oppositionen i starten af februar endte uden den ønskede løsning på konflikten.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube