Bill som Baracks bedste kort?

Bill Clinton har været meget aktiv i Obamas kampagne. Mange påstår han er bedre til at forklare Obamas sag, end præsidenten selv er. Dr.dk tog til et Clinton Rally i Ohio.

(Foto: Peter Keldorff © DR)

Bill Clinton bliver kaldt for "The Explainer in Chief"; Chef-forklareren, fordi han kan fremlægge Obamas planer så gud og hvermand fatter det.

- For at få hævet vores indtægter, har vi bedt de rigeste amerikanere om også at spytte lidt i kassen, lød en af de populære udtalelser fra den tidligere præsident i Akron i det østlige Ohio.

Bill Clinton gennemgik Obamas plan for at få økonomien i orden igen. Og det virkede til, at hans nye øgenavn, "The Explainer in Chief" har vundet indpas.

- Jeg kan godt forstå hvorfor de kalder ham det. Han har sådan en sydstats charme, som gør at han kan fortælle det hele, så vi forstår det, sagde Ritu Kaw, en af de cirka 2000 tilhørere i Akron.

Stjal konventet fra præsidenten

Bill Clintons nye øgenavn slog for alvor igennem ved demokraternes konvent i september.

Med et brag af en tale stjal han nærmest al fokus fra præsident Obama.

I de sidste mange måneder af valgkampen har Bill Clinton talt Barack Obamas sag.

Og som sagt er han ofte bedre til at forklare Obamas planer end præsidenten selv er.

- Jeg tror det skyldes, at mange har en klippefast tillid til Bill Clinton. Hans tid som præsident i USA var en god tid for middelklasen. Den tillid kan Obama så bruge nu, sagde Peter Hall, der så Bill Clinton i Akron.

Bill Clinton var præsident i USA fra 1992 til 2000.

Gamle fjender - nu venner

Da Obama kæmpede mod Bill Clintons hustru, Hilary Clinton, om at blive demokraternes præsidentkandidat i 2008 var Bill og Barack absolut ikke gode venner.

Bill Clinton angreb flere gange den unge opkomling Obama, og flere gange med deciderede beskidte midler.

Men nu er præsidentens gamle fjende en af Obamas stærkeste støtter.

2012 i bytte for 2016?

En række politiske iagttagere har spekuleret i, at de to har lavet en aftale hvor Bill støtter Obama fuldt ud.

Til gengæld skulle Obama have lovet at støtte Hilary, hvis hun vil være præsident i 2016.

Det er stadigvæk spekulationer, men det er klart at Obama skylder lidt i banken hos "The Top Dog" - Førerhunden, som er et andet af Bill Clintons øgenavne.

For Bill Clinton har været et stort aktiv for præsidenten i en kampagne, hvor han selv har set noget træt ud.

Ohio kan afgøre

I den vigtige svingstat Ohio, der kan ende med at afgøre hele valget, handlede det i går aftes om nu og her. Om valget på tirsdag.

Det gælder nemlig for begge kandidater om at vinde staten, for den der vinder Ohio, vil højst sandsynligt også vinde nøglerne til Det Hvide Hus.

- Ohio, i kan få det til at ske! Mange tak og gud velsigne jer, råbte Bill Clinton som afskedssalut til tilhørerne i Akron i Ohio.