Tema Brexit

Briterne skal stemme om EU-medlemskab til juni

Briterne skal stemme om deres fremtid i EU torsdag den 23. juni i år.

Den britiske premierminister, David Cameron, annoncerede datoen foran sit hjem i Downing Street nummer 10. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Storbritannien vil stå stærkere, hvis landet bliver i EU.

Det sagde landets premierminister, David Cameron, da han annoncerede, at briterne skal stemme om deres fremtid i EU den 23. juni i år.

- Vi vil stå sikrere, stærkere og være bedre stillet, hvis vi bliver i et reformeret EU, sagde han foran sit hjem i Downing Street nummer 10.

Meldingen kom efter et regeringsmøde lørdag formiddag, og den konservative premierminister understregede, at der vil blive tale om en af de største beslutninger "i nyere tid".

Brexit

Storbritannien har ved et historisk valg den 23. juni 2016 stemt for at forlade EU. Følg det politiske efterspil her.

Gå til tema

Den nye EU-aftale for Storbritannien blev forhandlet på plads i går aftes i Bruxelles, og premierministeren sagde allerede der, det var en god aftale for landet.

Vi vil stå sikrere, stærkere og være bedre stillet, hvis vi bliver i et reformeret EU

david cameron, britisk premierminister

David Cameron har samtidig sagt, at han vil kæmpe hårdt for at overbevise briterne om, at de skal blive i det fælleseuropæiske samarbejde.

Det er det dog langt fra alle i hans regering, som mener. Tidligere på dagen kunne flere britiske aviser fortælle, at den britiske justitsminister, Michael Gove, vil arbejde for, at Storbritannien forlader EU.

Ifølge DR's Europa-korrespondent, Anna Gaarslev, vil der være en håndfuld ministre, som vil støtte et nej til aftalen.

Opinionsmålinger viser samtidig, at den britiske offentlighed er splittet i næsten to lige store dele i opgøret om, hvorvidt de skal støtte en "Brexit", som det også kaldes.