Britisk kæmpebrand ved at være under kontrol

Britiske brandfolk har slukket ilden i 10 af 20 berørte olietanke, på et brændstofdepot nord for London, som har brændt siden søndag morgen. Røgen vælter dog fortsat op fra depotet.

Branden i oliedepotet i det nordlige London har hele dagen afgivet kolosale røgskyer. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Der vælter fortsat røgskyer fortsatte op fra brændstofdepotet i Buncefield, omkring 40 km nord for den britiske hovedstad.

Depotet har brændt siden søndag morgen, hvor tre voldsomme eksplosioner sendte chokbølger gennem Hertfordshire. 42 mennesker blev såret ved eksplosionerne.

Brand+i+London
Se billeder fra branden i London.

Skumlag

Efter at have fået branden begrænset i går, begyndte flere end 150 brandfolk i dag at lægge tykke skumlag ud for at få slukket kæmpebranden.

Omkring 2000 beboere i området omkring depotet er blevet evakueret, flere hovedveje er blevet spærret af og en række fly til Heathrow-lufthavnen er blevet forsinket.

Ministerbesøg

Vicepremierminister John Prescott har besøgt stedet og rost redningsarbejdernes indsats.

- Han er lettet over, at antallet af sårede er så lavt, og at der ikke er nogle omkomne, siger en talsmand for Prescott.

Alt taler for en ulykke

En ledende talsmand for politiet i Hertfordshire, Frank Whiteley, understreger, at det efter alt at dømme var et uheld, der forårsagede eksplosionerne.

- Alt tyder i den nuværende fase på, at der er tale om en ulykke, men vi undersøger selvfølgelig alle muligheder, siger han.