Tema Krigen i Syrien

IS bruger små droner fyldt med sprængstof

To kurdiske krigere døde i sidste uge, da en nedskudt IS-drone eksploderede mellem fingrene på dem.

IS er begyndt at bruge små droner, der kan købes i onlinebutikker, og nu er de begyndt at fylde dem med sprængstof (arkivfoto). (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Islamisk Stat er begyndt at bruge små droner fyldt med sprængstof som våben, skriver New York Times.

Kurdiske soldater, som i det nordlige Irak kæmper mod Islamisk Stat, skød i sidste uge en mindre drone på størrelse med et modelfly ned.

De troede, at der som så ofte før var tale om en drone, som Islamisk Stat havde sendt i luften for at rekognoscere i området.

De bar dronen tilbage til deres forpost for at undersøge den, men da de begyndte at skille den ad, eksploderede den, og to blev dræbt.

Advarsel mod droner er sendt ud

Den seneste måned har Islamisk Stat mindst to gange anvendt små droner til at angribe irakiske soldater.

Amerikanske militærchefer har derfor udsendt en advarsel til alle styrker, der kæmper mod Islamisk Stat, om at mindre droner potentielt kan indeholde sprængstoffer og være et farligt våben.

En ekspert i avancerede våben mener, at Pentagon burde have forudset, at Islamisk Stat ville omdanne droner til våben.

Militærkilder fortæller til avisen, at Pentagon har afsat betydelige ressourcer til at finde måder at stoppe droner på, men at kun få kurdiske eller irakiske enheder er blevet forsynet med de sofistikerede apparater, som amerikanske soldater har til rådighed for at uskadeliggøre dronerne.

/ritzau/