Burkina Faso: Australsk par er bortført

Burkina Fasos præsident siger, at 23 personer fra 18 lande mistede livet ved aktion på hotel, der sluttede i morges.

Franske specialtropper har hjulpet sikkerhedsstyrkerne fra Burkina Faso, da gerningsmænd i nat indtog en hotel i hovedstaden Ouagadougou. (Foto: Ahmed Ouoba © Scanpix)

To australske statsborgere, en læge og hans kone, er blevet bortført i den nordlige del af Burkina Faso, oplyser landets sikkerhedsminister.

Bortførelsen fandt sted i Baraboule-området, og det står ikke umiddelbart klart, om den har forbindelse til angrebet på Splendid Hotel i hovedstaden Ouagadougou i nat dansk tid.

Mindst 23 mennesker med 18 nationaliteter mistede, da gerningsmænd fra al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) angreb hotellet, oplyser præsident Roch Marc Christian Kabore.

Han kalder angrebet på hotellet for kujonagtigt og modbydeligt.

126 blev holdt som gidsler, da et ukendt antal gerningsmænd sendt fredag dansk tid angreb hotellet og en nærliggende cafe. Ved aktionen blev tre gerningsmænd dræbt.

Efter at aktionen på Splendid Hotel var overstået blev det nærliggende Hotel Yibi angrebet, og her oplyser landets sikkerhedsminister, at en fjerde gerningsmand blev dræbt.

Det fremgik tidligere af artiklen, at der var tale om et østrigsk ægtepar. Regeringen i Burkino Faso oplyser nu, at ægteparret er australsk. Det skriver AFP.

/DR Nyheder/