Californien evakuerer tusindvis efter kæmpe gaslæk

Der er sivet giftig gas ned over den sydlige del af Californien siden oktober måned. Beboere evakueres.

Ingen adgang til området, hvor de giftige stoffer kan måles. (Foto: MIKE NELSON © Scanpix)

Californien er begyndt at evakuere tusindvis af beboere, efter at gas har spredt sig fra et naturgasfelt siden oktober, skriver CNN.

Det kæmpemæssige læk startede i gasselskabet "SoCal Gas'" forsyningsværk i Santa Susana bjergene. Siden har gasudslippet vist sig svært af stoppe.

Blandt andet er der blevet offentliggjort billeder af det giftige udslip af gas, der siver ned over den nærmeste bydel.

Da gassen er giftig, skal gasselskabet nu betale for, at 1675 husstande skal evakueres og genhuses i det sydlige Californien.

Ifølge myndighederne, der måler luftkvaliteten i det sydlige Californien, er der rapporteret forhøjede mængder af metan, samt propan og etan.

Mest bekymrende er dog mængden af det kræftfremkaldende stof benzen i luften. Den er målt til at være tre til fire gange højere end normalt, skriver CNN.

Af samme grund har flere skoler i området flyttet undervisningen andet steds, og mange hundrede indbyggere har også forladt deres hjem på grund af frygt for brand og eksplosionsfare.

Gasselskabet har flere gange forgæves forsøgt at stoppe gasudslippet, og lige nu fokuseres der på en boring, der skal aflede udslippet.

Ifølge gasselskabet kan det dog tage måneder, da der skal bores omkring 2,5 kilometer ned i undergrunden for at kunne lave en ny boring, der skal aflede gassen.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube