Tema Valg i USA 2016

Clinton frygter Trump vil udnævne ekstrem højesteretsdommer

Præsidentkandidaten opfordrer Republikanerne til at godkende kandidat, før Trump potentielt bliver præsident.

Clinton mener, at en højesteretsdommer udnævnt af Trump kan rulle arbejdstageres rettigheder og retten til abort tilbage. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

Demokraternes førende præsidentkandidat, Hillary Clinton, går i rette med Republikanerne, der nægter at give Barack Obamas nominerede til posten som højesteretsdommer, Merrick Garland, en høring.

Den tidligere førstedame beskylder ved en tale i delstaten Wisconsin partiet for bevidst at sabotere den politiske proces.

- Hvilken slags dommer ville en præsident Trump udnævne? Eller hvilken justitsminister for den sags skyld? Så snart man gør det ekstreme normalt, åbner man døren til noget meget slemt, siger Hillary Clinton ifølge Reuters.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Clinton mener, at en højesteretsdommer udnævnt af Trump kan rulle arbejdstageres rettigheder og retten til abort tilbage.

- Det kan ødelægge søjlerne i den progressive bevægelse, siger Clinton.

Senatet, der skal godkende præsidentens nominering, nægter dog at godkende Obamas nominering i et valgår. De mener, at udnævnelsen af en højesteretsdommer er for stor en beslutning til, at de vil lade en afgående præsident træffe den.

Det giver Clinton dog ikke meget for.

- Vi har valgt en præsident. Og vi har valgt ham to gange. Nu vil Republikanerne i Senatet lade som om, at vores stemmer ikke tæller. Præsident Barack Obama er vores nations leder, og han har gjort sit arbejde ved at nominere en dommer, siger Clinton.

  • Obamas favorit

  • Barack Obamas nominerede til at udfylde posten som den sidste højesteretsdommer, Merrick Garland, bliver beskrevet som en moderat dommer.
  • Han er udset til at tage over efter den særdeles konservative Antonin Scalia, der døde 13. februar.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube