Tema Valg i USA 2016

Clinton kræver skrappere krav for biler "made in USA"

Mere end 45 procent af delene skal være produceret i USA, før man kan sælge bil som amerikansk, siger hun.

Hillary Clinton vil sætte højere standarder handelsaftalen TPP, som blev underskrevet tidligere på året. (Foto: Justin sullivan © Scanpix)

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton vil hæve kravet til, hvornår bilproducenter i USA kan sige, at en bil er "made in America" - produceret i Amerika.

Hun kræver en højere standard for, hvor stor en andel af bilens dele, der skal være produceret i USA. For at beskytte amerikanske arbejdspladser.

Det siger Clinton på et vælgermøde i Youngstown i delstaten Ohio lørdag.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Hun slår fast, at hun er klar til at tage kampen op mod "slappe regler for oprindelsessted" i forbindelse med den aktuelle handelsaftale - TPP - mellem 12 lande i Amerika, Asien og Oceanien.

Det krav er Hillary Clinton ikke tilfreds med. Hun kræver en højere procentsats - uden åbenbart at nævne et konkret tal.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame mener, at handelsaftalen gør for lidt for at beskytte amerikanske lønmodtagere.

  • Hillary Clinton fører kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat foran Bernie Sanders.
  • Næste store slag mellem rivalerne står tirsdag i næste uge, hvor der blandt andet er primærvalg i den store delstat Florida.
  • Florida er en af de traditionelle svingstater, der kan afgøre det amerikanske præsidentvalg.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube