Tema Valg i USA 2016

Clinton og Sanders skærper tonen i sjette tv-duel

Særligt amerikanernes sygesikring og Wall Streets indflydelse på amerikansk politik fyldte debat.

I nattens tv-debat beskyldte Bernie Sanders Hillary Clinton for at være i kommen på Wall Street, som har støttet hendes kampagne med 15 millioner dollar. (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)

Den udmattende kamp om at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i USA førte i nat til endnu en verbal slagsudveksling mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders.

De to tilbageværende kandidater dystede på ord om især det amerikanske sundhedsvæsen og Wall Streets indflydelse på amerikansk politik.

Det var sjette gang, at Sanders og Clinton tørnede sammen i en debat, men den første, efter at Sanders med stor margin vandt primærvalget i New Hampshire forleden.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

I duellen beskyldte Hillary Clinton, som er tilhænger af Barack Obamas sundhedsreform, Sanders for at ville ændre den.

- Du bliver nødt til at være ærlig over for folk om, hvad resultatet af de ændringer, du foreslår, bliver. Ud fra alle de analyser, jeg har set, holder regnestykket ikke, og mange vil få det værre, end de har det nu. Dette er et løfte, du ikke kan holde, sagde Hillary Clinton.

Det afviste Sanders, men understregede, at USA kan gøre det bedre i forhold at skaffe alle amerikanere sygeforsikring.

- Vi vil ikke afmontere noget som helst (af Obamacare, red.). I mine øjne er behandling i sundhedsvæsnet en rettighed, ikke et privilegium, og det vil jeg kæmpe for, sagde Sanders.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube