Tema Valg i USA 2016

Clinton og Sanders smed fløjlshandskerne under hård duel

- Jeg udsteder ikke løfter, som jeg ikke kan holde, lød det fra Hillary Clinton i angreb på Bernie Sanders.

Kampen mellem Clinton og Sanders er tættere end foudsagt. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Fløjlshandskerne er blevet smidt i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA.

Natten til fredag dansk tid rettede Hillary Clinton et hårdt angreb mod rivalen Bernie Sanders. For første gang stod de to alene ansigt til ansigt i en duel.

Clinton, den tidligere udenrigsminister og førstedame, kritiserede socialisten Sanders for at komme med løfter, som han umuligt kan holde.

Valg i USA 2016

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i gang. Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat Hillary Clinton og Republikanernes kandidat Donald Trump her.

Gå til tema

Omvendt fremstillede Sanders debatten igennem Clinton som værende en del af den politiske elite. Modsat ham selv, lød det.

Intensiteten afspejler, at kampen mellem Clinton og Sanders er blevet meget tættere end forudset, Og meget tættere end, hvad Clinton bryder sig om.

- Jeg kan skabe resultater. Jeg udsteder ikke løfter, som jeg ikke kan holde, sagde Clinton og henviste blandt andet til Sanders' planer om gratis college-uddannelser og et universelt, skattebetalt sundhedssystem.

Sanders mener det dog alvorligt.

- Jeg accepterer ikke en præmis om, at USA ikke kan gøre det (skabe et skattebetalt sundhedssystem, red.), lød det fra Sanders.

Clinton fik en marginal valgsejr ved det første vælgermøde i delstaten Iowa denne uge, og nu venter afstemninger i New Hampshire tirsdag.

Ifølge meningsmålinger fører Sanders med et tocifret antal procentpoint over Clinton i staten.

/ritzau/Reuters

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube