Tema Valg i USA 2016

Cruz fyrer talsmand efter bibel-løgn

Talsmand for Ted Cruz beskyldte fejlagtigt rivalen Marco Rubio for at gøre grin med Biblen.

Det er ikke første gang, at den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz og hans kampagnefolk beskyldes for at benytte sig af "løgne" og "beskidte trick" af resten af kandidatfeltet (Foto: Josh Edelson © Scanpix)

Den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz har fyret sin primære talsmand, Rick Tyler, efter at Tyler har delt et videoklip med fejlagtige oplysninger om konkurrenten Marco Rubios forhold til Biblen.

Talsmanden delte på det sociale medie Twitter en historie og en video med undertekster, der viser Rubio, som også vil være præsident, referere til Biblen som "en god bog uden mange svar i".

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Rubios lejr har svaret igen og sagt, at senatoren faktisk sagde, at "alle svar er deri", skriver BBC.

Tyler har beklaget, at han delte "en upræcis historie".

Ted Cruz siger, at hans kampagnehold ikke sætter spørgsmålstegn ved andre kandidaters tro.

- Det er derfor, jeg har bedt Rick Tyler træde tilbage, siger Cruz ifølge Reuters.

Både Cruz og Rubio halser i præsidentkapløbet efter frontløberen Donald Trump. De to kæmper om at blive Trumps hovedudfordrer.

Flere gange beskyldt for løgne og beskidte trick

Fyringen af talsmanden kommer, efter at Cruz' kampagnefolk adskillige gange er blevet beskyldt for at benytte sig af "løgne" og "beskidte trick" af resten af kandidatfeltet ifølge BBC.

Marco Rubios talsmand, Alex Conant, kalder Cruz en "kandidat, der er villig til at gøre og sige hvad som helst for at blive valgt".

Også Trump har reageret på fyringen:

- Wow, Ted Cruz har på forkert grundlag sagt, at Marco Rubio gjorde grin med Biblen, og han er blevet nødt til at fyre sin kommunikationschef. Flere beskidte trick, skriver mangemilliardæren på Twitter.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube