Tema Valg i USA 2016

Cruz skyder på Trump: Du ville blive flov, hvis dine børn gentog hans ord

Til gengæld ignorerede den republikanske senator fuldstændigt Marco Rubio i sin tale i Texas.

Den republikanske præsidentkandidat Ted Cruz kalder Donald Trump en farlig mand og er efter Super Tuesday langt fra at trække sig fra ræset mod nomineringen. (Foto: Laura Buckman © Scanpix)

Den texanske senator Ted Cruz mener stadig, han har en gode chance for at slå Trump, efter at han i nattens Super Tuesday løb med staterne Oklahoma og hjemstaten Texas.

Ted Cruz brugte talen til at markere sine højreorienterede mærkesager: forfatningen, religionen og anti-Washington. Men mest fokus fik modkandidaten Donald Trump:

- Vores kampagne går ind i en ny fase. Vi startede 17 kandidater. I aften har vælgerne talt, sagde den Tea Party-konservative kandidat Ted Cruz på et valgrally på den eksklusive texanske Redneck Country Club.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

- I morgen har I et valg. Det vil være en katastrofe, hvis Trump vinder - for republikanerne, de konservative og landet. I aften har vi set, at vores kampagne er den eneste, der har slået og kan slå Donald Trump.

Cruz beskyldte Trump for at være en del af "Washington-korruptionen" og satte flere spørgsmålstegn ved holdbareheden i det han siger - og Trumps angreb på andre:

Klik på play.

- Amerika burde ikke have en præsident, hvis ord ville gøre dig flov, hvis dine børn gentog dem.

Senatoren fra Florida Marco Rubio, som ellers var udråbt til førsteudfordrer til Donald Trump, blev totalt ignoreret i Ted Cruz' tale.

- Han har allerede besluttet at ignorere Marco Rubio, siger Steffen Gram, DR's internationale korrespondent.

- Det er godt for ham, at han har vundet. Hvis han ikke havde vundet sin hjemstat, havde han været færdig, siger Steffen Gram.

- Han er om nogen den ægte Tea Party-vare med fokus på forfatning, religiøs frihed, retten til at bære våben. Det er den den kurs, han har fulgt.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube