Danmark lover USA: Klar til hårdt militært pres på Islamisk Stat

Kampen mod Islamisk Stat er lang og hård, og Danmark vil tage ansvar, siger forsvarsminister Peter Christensen efter møde med USA.

Ash Carter og Peter Christensen giver hånd efter mødet. (Foto: VIRGINIA MAYO © Scanpix)

Når de danske F-16 fly til sommer vender tilbage til kampen mod Islamisk Stat, vil de blive sat ind over enten Syrien eller Irak ud fra en militær vurdering af, hvor der er mest brug for dem.

Det siger forsvarsminister Peter Christensen (V), der under Natos forsvarsministermøde i Bruxelles har haft et bilateralt møde med sin amerikanske kollega, Ash Carter.

- Vi havde en god diskussion om, hvor det er, at Danmark kan bidrage bedst, siger Peter Christensen.

- Målet er at bekæmpe Islamisk Stat. Det er en langvarig og hård kamp, og der er Danmark også parat til at tage ansvar, siger han.

Hårdt militært pres på IS

Peter Christensen siger, at den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat har formået at bremse de militante islamisters fremfærd og skubbe dem tilbage i både Irak og Syrien.

- Vi var enige om, at der er behov for at fastholde et hårdt militært pres på Islamisk Stat. Jeg er som forsvarsminister optaget af, at de danske bidrag, vi kan komme med, giver maksimalt udbytte for hele alliancen, siger han.

Ash Carter har under forsvarsministermødet fremhævet Danmark som et af de lande, der i forhold til sin størrelse gør en stor indsats.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube