Dansk ambassadør i Burkina Faso: Vi er beredt på flere angreb

Terrorisme er noget, man skal leve med i fremtiden, mener Danmarks ambassadør i Burkina Faso.

Der var ro i gaderne med øget patruljering efter angrebet på Splendid Hotel. (Foto: Issouf Sanogo © Scanpix)

Befolkningen i Burkina Faso skal være forberedt på muligheden for flere angreb fremover.

Det fortæller den danske ambassadør Bo Jensen ovenpå fredagens angreb på Splendid Hotel i hovedstaden Ouagadougou.

- Man taler ikke bare om et men om tre angreb. Fredag morgen blev en politipatrulje angrebet af raketter, og fredag aften samtidig med hotelangrebet blev et australsk lægeægtepar bortført af terrorister i den nordlige del af landet. Så man ser på det her som en generel skærpelse af konfrontationen med terrorister.

- I Burkina Faso stoler de ikke på, at de er færdige med det her. Konfrontationen med terrorister er noget, man skal leve med et godt stykke ud i fremtiden. Det må man forberede sig på, og det er klart, at det bekymrer dem en del, fortæller Bo Jensen.

29 personer fra 18 forskellige lande meldes dræbt i angrebet på hotellet. Heriblandt var seks canadiere, to franskmænd, fire ukrainere, to schweizere og en amerikaner.

Den militante gruppe Aqim, også kaldet al-Qaeda i Nordafrika, har taget skylden for angrebet. Fire dræbte gerningsmænd er identificeret heraf to kvinder.

- Man har dræbt fire terrorister, men den del tyder på, at der har været flere, så man fortsætter jagten, siger Bo Jensen.