Tema Terror i Bruxelles

Dødstal fra terrorangrebet i Bruxelles stiger

Antallet af ofre for bombeangrebene i Belgiens hovedstad ventes at stige yderligere, oplyser myndighederne.

Blomster foran den belgiske ambassade i København. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Terrorangrebet koster stadig flere menneskeliv.

Siden tirsdagens bombeangreb mod Bruxelles' lufthavn og en metrostation er endnu fire døde af deres kvæstelser.

Dermed er antallet af dræbte mandag steget til 35, oplyser Belgiens sundhedsminister mandag formiddag på Twitter.

- Fire patienter døde på hospitalet. Læger og sygeplejesker gjorde alt, hvad de kunne. Al styrke til familierne, skriver Maggie de Block blandt andet.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Det opjusterede dødstal er eksklusiv de tre selvmordsbombere.

Ud af de 31, der døde i selve angrebene, er 28 af dem identificeret, skriver Belgiens Krisecenter mandag på deres hjemmeside.

Først angreb to selvmordsbombere lufthavnen Zaventem. Af de 15 dødsofre her var de seks belgiere, mens ni var fra USA, Holland, Tyskland, Sverige og Kina.

Det andet angreb var rettet mod metrostationen Maelbeek, der ligger få hundrede meter fra EU's hovedkvarter. Af de 16 dødsofre, mangler tre endnu at blive identificeret. Derudover er ti fra Belgien, mens de tre øvrige dødsofre kom fra Storbritannien, Italien og Sverige.

I alt blev 340 personer såret, og af dem er 101 fortsat indlagt på hospitaler. 62 på intensivafdelinger, hvoraf omkring halvdelen er under behandling for svære forbrændinger.