Tema Valg i USA 2016

Dødt løb mellem Clinton og Sanders i Iowa

Mens alt lader til, at Republikanernes Ted Cruz har taget føringen i den konservative del af Iowas opstillingsmøder, er der fortsat dødt løb mellem de to demokratiske topkandidater.

De tre demokratiske kandidater fra venstre til højre, Hillary Clinton, Martin O'Malley og Bernie Sanders. (Foto: CHRIS KEANE © Scanpix)

Med 99 procent af de demokratiske stemmer optalt ved Iowas opstillingsmøder - de såkaldte caucuser, er der fortsat dødt løb mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders, det demokratiske partis absolutte topkandidater til præsidentposten.

Ifølge flere medier er Hillary Clinton lige nu marginalt foran partikollegaen Bernie Sanders med 49,8 procent mod Sanders' 49,6 procent af stemmerne.

Valg i USA 2016

Følg kapløbet mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at vinde det amerikanske valg den 8. november her.

Gå til tema

Op mod 99 procent af de demokratiske stemmer er ifølge både CNN, New York Times og Real Clear Politics optalt.

Den tredje demokratiske kandidat, Martin O'Malley, stod før caucusen dårligt i meningsmålingerne, og har her til morgen valgt at trække sig fra kapløbet på grund af manglende opbakning ved opstillingsmøderne.

Cruz tager føringen

Hos republikanerne er Ted Cruz løbet med sejren med 28 procent af de optalte stemmer.

Overraskende har han slået den kontroversielle Donald Trump, som forud for Iowa stod til at få omkring 30 procent af de republikanske stemmer.

Trump har ifølge CNN fået 24 procent af stemmerne, mens Marco Rubio er lige i hælene med 23 procent af stemmerne.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube