Enke sagsøger Twitter for at sprede terrorbudskab

Det sociale medie Twitter slæbes i retten af kvinde, der anklager Twitter for at være redskab for IS-terror.

Twitter mener ikke, at sagen har gang på jord. (Foto: ERIC THAYER © Scanpix)

En enke har lagt sag an mod det sociale medie Twitter ved en forbundsdomstol i Oakland i den amerikanske delstat Californien.

Enken anklager Twitter for at fungere som en propagandaplatform for den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Twitter beskyldes for at stille "materiel støtte" til rådighed for terrorister ved at tillade IS at bruge Twitter til at sprede sit budskab, rekruttere medlemmer og rejse kapital.

- Denne materielle støtte har været et instrument, som har hjulpet med at skabe Isis og har sat den i stand til at gennemføre utallige terrorangreb, hedder det i anklageskriftet, der anvender en anden forkortelse for Islamisk Stat.

Blandt de angreb er ifølge anklageskriftet en aktion i Jordan i november 2015. Det angreb førte til, at enkens mand, Lloyd Fields, blev dræbt af skud.

Fields var ansat af regeringen og arbejdede på en politiskole.

AFP har talt med Twitter om anklagen, og en talsmand siger, at sagen efter Twitters mening ikke har nogen gang på jorden.

- Som mennesker over hele verden er vi forfærdede over de grusomheder, der bliver begået af ekstremistiske grupper og deres effekt på internettet, siger talsmanden.

Enken med sagsanlægget kræver en ikke nærmere specificeret erstatning og en retssag, hvor der indkaldes en jury.

- Uden Twitter ville Isis's eksplosive vækst over de seneste par år til den mest frygtede terrorgruppe ikke have været mulig, hedder det i anklageskriftet.

/ritzau/AFP

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube