Europa fortsætter jagten på 'den tredje mand'

Tre gerningsmænd er døde, og mindst én mistænkt er stadig på fri fod. Det er status efter tirsdagens angreb i Bruxelles.

'Den tredje mand' fra tirsdagens angreb i lufthavnen i Bruxelles er stadig på fri fod. (Foto: handout © Scanpix)

'Manden med hatten', 'Manden med den hvide jakke' eller 'Den tredje mand'. Europas formentlig mest eftersøgte mand er stadig på fri fod.

Det er ikke lykkes belgisk politi eller andet europæisk politi at finde den overlevende af de tre gerningsmænd bag angrebet i Bruxelles-lufthavnen Zaventem.

Kort før angrebet tirsdag morgen blev han fanget på et overvågningskamera i lufthavnen sammen med to mænd, der kort efter sprængte sig selv i luften og tog mindst 11 personer med i døden. Den eftersøgte efterlod en taske med ikke-detoneret sprængstof og flygtede fra lufthavnen.

Gerningsmanden bag angrebet ved metrostationen Maelbeek sprængte også sig selv i luften, derfor er status torsdag formiddag altså, at tre gerningsmænd er døde, og én person er på flugt.

Angrebene i lufthavnen og metroen i Bruxelles har kostet 31 personer livet. Derudover er omkring 300 såret, hvoraf 61 af dem stadig er i kritisk tilstand.